Matinéer höstsäsongen 2023

Filmerna visas på Ljungskile folkhögskola. Biljettpris: 60 kr

Söndag 17 september kl. 17 

Vem är du Mamma Mu

När Mamma Mu blir inspirerad av barnen och vill göra sin alldeles egna mu-sikal, råkar hon ställa till det rejält. Lillebrors älskade nalle försvinner under mystiska omständigheter, och det är Mamma Mus fel. ”Kan du inte bara vara en helt vanlig ko?” undrar hennes vän Kråkan. ”Då händer ingenting!” Men det är ju precis det Mamma Mu vill undvika. Hon älskar när det händer saker! Bara inte så sorgliga saker. Tillsammans börjar Mamma Mu och Kråkan följa spåren efter den saknade nallen.

Regi: Christian Ryltenius
Sverige 2023. Bt. Längd: 1 tim. 06 min.

Söndag 15 oktober kl. 17 

Dom små hjältarna

Den modiga lilla skogsmusen Bonnie lever ett gott liv i antikens Grekland bland gudar och legender tillsammans med sin adoptivpappa Sam, som också råkar vara en katt. Gudarna Zeus och Poseidon börjar bråka om en nybyggd staty i hennes hemstad Yolcos och då måste Bonnie ge sig ut på ett äventyr för att rädda staden. På vägen stöter hon på både faror och nya vänner.

Regi: David Alaux
Frankrike 2023. Bt. Längd: 1 tim. 35 min.

Söndag 5 november kl. 17 

Douglas och de tre musketörerna

Douglas är en ung och impulsiv hund som drömmer om att få följa i sin fars fotsteg och bli en av kungens musketörer. Han ger sig av till Paris och blir snart vän med Pip, en pratsam råtta med stark överlevnadsinstinkt, som blir hans väpnare. Under resan träffar de musketörerna Athos, Porthos och Aramis. Tillsammans måste de bekämpa den onda Kardinal Richelieu och förenas i vänskap och strävan efter rättvisa. Baserad på Alexander Dumas mest kända verk "De tre musketörerna".

Regi: Toni Garcia
Spanien 2023. 7 år. Längd: 1 tim. 24 min.

Söndag 3 december kl. 17 

Filmen ej satt än. Vi väntar på kommande filmer.