Matinéer vårsäsongen 2023

Filmerna visas på Ljungskile folkhögskola. Biljettpris: 60 kr

Söndag 8 januari kl. 17 

Mästerkatten 2

Mästerkatten upptäcker att hans passion för äventyr har tagit ut sin rätt: han har bränt av åtta av sina nio liv. Puss ger sig ut på en episk resa för att hitta den mytiska Sista önskan för att kunna återställa sina nio liv.

Regi: Joel Crawford
USA 2022. 7 år. Längd: 1 tim. 43 min.

Söndag 29 januari kl. 17 

Mumier på äventyr

Tre mumier som levt gömda i Egypten ger sig iväg på äventyr till London för att återta en gammal ring som stulits av den brittiska arkeologen Lord Carnaby.

Regi: Juan Jesús Garcia Galocha
Spanien 2023. Bt. Längd: 1 tim. 28 min.

Söndag 19 februari kl. 17 

Knorr

9-åriga Luce får en liten söt griskulting i present av sin morfar Ture. Luces mamma Margareta är dock inte lika förtjust över, att ha en gris i huset, men Luce lyckas övertyga henne om att få behålla grisen som sitt husdjur och döper den till Knorr. Kravet är att Knorr ska tränas och bli rumsren, vilket är lättare sagt än gjort. Luces bästa vän Eli, litar inte på morfar Ture och misstänker att morfar har en hemlig plan för Knorr i samband med stadens stora korv-tävling…

Regi: Mascha Halberstad
Nederländerna 2023. Längd: 1 tim. 12 min.

Söndag 12 mars kl. 17 

Mucklorna och hur de kom till Pettson och Findus

Filmen följer de tre mucklorna Sonja, Tjorben och Sture som bor i Hanssons lanthandel. Men efter att lanthandlaren dör måste de leta efter någon annanstans att bo. Mucklorna kom att bosätta sej i just Pettsons hus.

Regi: Joel Crawford
Tyskland-Luxemburg 2023.

Söndag 2 april kl. 17 

Den makalöse Maurice

Maurice, en stor orange katt med talets gåva, reser från stad till stad och erbjuder sig att lösa deras plötsliga råttproblem. Keith, en ung pojke som kan spela flöjt, får med sig råttorna ut ur staden med hjälp av tonerna från hans instrument, medan Maurice tar emot betalningen. Vad människorna inte vet är att Maurice och Keith är vänner med råttorna och samarbetar för att tjäna lite pengar.

Regi: Toby Genkel
Storbritannien 2023. Längd: 1 tim. 33 min.