Matinéer hösten 2021

Filmerna visas på Ljungskile folkhögskola. Biljettpris: 60 kr

Söndag 26 september kl. 17 

Djurens bästa vän

Äventyret börjar med att Yakari ger sig ut på jakt efter Lilla Åskan, en rekordsnabb vildmustang som alla menar att är otämjbar. Under den strapatsrika jakten genom de storslagna landskapen kommer Yakari vilse, men får hjälp av Stora Örn som skänker honom förmågan att prata med djur.

En film av Toby Genkel och Xavier Giacometti.
Belgien 2021. Bt. Längd: 1 tim. 22 min.

Söndag 10 oktober kl. 17 

Flummlarna

Op och Ed är syskon av arten flummlar och ser mest ut som donuts med päls. Av misstag råkar vildhjärnan Op och pessimisten Ed ut för en tidsresa från Galapagosöarna 1835 till dagens Shanghai. De tar sig förvirrat fram i storstadsdjungeln, och gör den hemska upptäckten att flummlarna dog ut strax efter att de lämnade 1835. Op och Ed träffar på den smarta lilla hunden Clarance, som kanske kan hjälpa dem att rädda sig själva och alla andra flummlar.

Rachel Bloom, Ken Jeong, Zazie Betz.
USA 2021. Bt. Längd: 1 tim. 24 min.

Söndag 14 november kl. 17 

Baby-bossen 2: Familjeföretaget

Bröderna Templeton - Tim och hans Babyboss-lillebror har blivit vuxna och glidit isär. Tim är gift och hemma-pappa. Ted är hedgefond-VD. Men en ny babyboss med ett banbrytande tillvägagångssätt och inställningen att ”allt är möjligt” kommer att föra dem samman igen... och inspirera till ett nytt familjeföretag.

Amy Sedaris, Jeff Goldblum, Alec Baldwin.
Regi: Tom McGrath

USA 2021. Längd: 1 tim. 47 min.

Söndag 5 december kl. 17 

Encanto

En högst ovanlig familj, Madrigal, som levt gömd i de colombianska bergen, i ett magiskt hus, i en livfull stad, på en underbar, förtrollad plats som kallas för Encanto. Encantons magi har välsignat alla barn i familjen med en unik gåva, från superstyrka till makten att hela – alla barn utom ett, Mirabel. Men när hon upptäcker att magin som omsluter Encanto är i fara, bestämmer sig Mirabel för att hon, den enda Madrigal utan krafter, skulle kunna vara hennes enastående familjs sista hopp.

Byrån Howard, Diane Guerrero, Wilmer Valderrama.
Regi: Jared Bush

USA 2021. 7 år. Längd: 1 tim. 42 min.