Matinéer höstsäsongen 2022

Filmerna visas på Ljungskile folkhögskola. Biljettpris: 60 kr

Onsdag 28 december kl. 17 

Håkan Bråkan

Håkan Bråkan är fast hos världens tråkigaste barnvakt och måste rymma hem för att vinna årets viktigaste dataspelstävling! Det blir början på en serie förvecklingar där Håkan hamnar på kollisionskurs med en härjande inbrottsliga. För att kunna vinna måste han ta med sig sina kunskaper från dataspelet ut i den riktiga världen. Lyckas han så vinner han inte bara lugn och ro för att spela – han kan också rädda hela grannskapet.

Silas Strand, Sissela Benn, Fredrik Hallgren.
Regi: Ted Kjellsson

Sverige 2022. Längd: 1 tim. 30 min.

Nedanstående filmer har vi redan visat under höstsäsongen

 

Söndag 28 augusti kl. 17 

Minioner: Berättelsen om Gru

Vi får äntligen veta historien bakom en 12-årings dröm att bli världens största superskurk. I mitten av 1970-talet växer Gru upp i en förort, mitt i en uppsjö av fjädrar i håret och utsvängda jeans. Gru är ett stort fan av en grupp superskurkar känd som Grymlingarna, och kläcker en plan att bli tillräckligt ond för att gå med i gruppen. Lyckligtvis får han en viss kaosartad backup från sina lojala följare, Minionerna.

Röster: Jan-Claude Van Damm, Michelle Yeoh.
Regi: Kyle Balda

USA 2022. Längd: 1 tim. 30 min.

Mamma Mu.

Söndag 2 oktober kl. 17 

Mamma Mu hittar hem

En ny långfilm om den populära och älskade Mamma Mu och Kråkan. En film om två väldigt olika vänner som utforskar och upplever livets stora mirakel tillsammans. Ett oväntat besök från en stork, får dem att uppleva ett nytt äventyr.

Röster: Johan Ulveson, Rachel Mohlin.
Regi: Tomas Tivemark

Svarige 2022. Bt. Längd: 1 tim. 16 min.

Söndag 30 oktober kl. 17 

LasseMajas detektivbyrå: Skorpionens gåta

Alla i Valleby ser fram emot Vallebydagen när en tjuv plötsligt slår till och utför en serie stölder. Efter sig lämnar tjuven symboler kopplade till stjärntecken och rymden. Stölderna verkar gå ut på att förstöra Vallebydagen. Lasse och Maja kastar sig över fallet och engagerar den vresiga mästertjuven Lillie Ragnarsson som master mind i utredningen. Den utvecklar sig ssnart till en katt-och-råtta-lek där tjuven alltid tycks ligga steget före. 

Nils Kendle, Polly Stjerne, Suzanne Reuter.
Regi: Tina Mackic

Sverige 2022

Söndag 27 november kl. 17 

En annorlunda värld

Vi tas med på en resa till ett okänt och förrädiskt land där fantasifulla djur väntar på de legendariska Clades, en familj upptäcktsresande vars olikheter riskerar att omkullkasta deras senaste – och överlägset – mest kritiska uppdrag.

Jake Gyllenhaal.
Regi: Don Hall

USA 2022