BIO i LJUNGSKILE

LJUNGSKILE FILMSTUDIO   &   LJUNGSKILE BYBIO

Läs mer…


TISDAGAR MATINÉER

Matinéer våren 2019

Båt med brygga. Bamse med flera.
Söndag 13 januari kl. 17

Bamse och dunderklockan –I jakten på dunderklockorna, den ingrediens som gör Bamse stark, måste Bamse lära sig något viktigt; att bara vara sig själv räcker mycket längre än man tror. Något som även Reinard Räv skulle må bra av att förstå.

Sverige 2018. Bt. Längd: 1 tim. 05 min.

Röjar-Ralf står på jordklotet i natten med armarna upplyfta.
Söndag 3 februari kl. 17

Röjar-Ralf kraschar internet –Bråkstaken Ralf och hans kompis Vanilja von Sockertopp, båda två från videospelsvärlden, sätter allt på spel när de ger sig ut på ”world-wide-webben” för att leta reservdelar till Vaniljas videospel, Sockerkick. De visar sig vara svårare än de tror och tillsammans måste de ta hjälp av internets invånare för att hitta det de letar efter.

USA 2019.

Draktränaren håller drakens huvud mellan händerna.
Söndag 24 februari kl. 17

Draktränaren 3 –Vad som började som en osannolik vänskap mellan en tonårs-Viking och en fantastisk Nattfasa-drake har vuxit till en episk trilogi som spänner över hela deras liv. I nästa kapitel kommer Hicke och Tandlöse äntligen att upptäcka sina sanna öden, som byn Berks ledare tillsammans med Astrid, och som drakledaren för alla Nattfasor.

USA 2019.

Man anar ryggen på en nyckelpiga och en skalbagge. Ovanför står på franska "Minuscule".
Söndag 17 mars kl. 17
Småkryp 2 –Filmen inleds i en liten konservfabrik på landet. Av misstag hamnar en liten nyckelpiga i en kartong med matvaror – som skeppas till Karibien! Hans ena förälder beger sig genast av på en äventyrlig resa för att finna den lilla telningen….

Frankrike 2019.

Dumbo tillsamans med en man och två barn.
Söndag 7 april kl. 17
Dumbo – Vi möter Holt Farrier, en före detta cirkusstjärna vars hela liv vänts upp och ner. Cirkusdirektören Max Medici anställer Holt för att ta hand om en nyfödd elefant, vars överdimensionerade öron gör honom till åtlöje på den inte alltför framgångsrika cirkusen. När Holts barn upptäcker att Dumbo kan flyga, får de omedelbart besök av entreprenören Vandervere, som vill göra en stor stjärna av den annorlunda lilla elefanten.

USA 2019.

Matinéerna visas av Ljungskile Bybio på söndagar kl 17. Biljettpriset är i allmänhet 60 kr. Filmerna visas i Grundtvigsalen på Ljungskile folkhögskola.

Vi finns på facebook facebook log